چین، هند و ژاپن نشان دادهاند که مایل به ادامه خرید نفت از ایران هستند؛ حتی در میزان حداقلی
آفتابنیوز : سرویس بین الملل- روزنامه "نیویورک تایمز" با اشاره به اینکه برخی از مقامهای آمریکایی امیدوار هستند که تحریمهای تازه علیه ایران منجر به شورش در ایران شود، این پرسش را مطرح میکند که آیا این گمانهزنی درستی است؟
به گزارش آفتابنیوز؛ این روزنامه در ادامه مینویسد: "دولت ترامپ مجازاتهای سختگیرانه تحریمی را علیه ایران در نظر گرفته است. او امیدوار است با این کار، تهران را وادار به پذیرش خواستههای غیرواقعگرایانه امریکا از جمله پایان دادن به فعالیتهای هستهای و توقف نقش نظامی ایران در سوریه و یمن کند. مشخص نیست که دولت ترامپ واقعا فکر میکند که ظرفیت بالقوه پیامدهای این اقدامات چه خواهند بود. شاید در عمل واقعا نتیجه آن چیزی نباشد که هدف ترامپ است. به نظر میرسد در عرصه عملی تندروها در ایران تقویت میشوند. در نتیجه، این موضوع به بیثباتی بیشتر در منطقه خواهد انجامید".
این روزنامه در ادامه می نویسد: "آژانس بین المللی انرژی در چندین گزارش خود اشاره کرده که ایران به تعهدات خود طبق برجام پایبند بوده است. با این حال، واقعیت آن است که ایران مزایای زیادی از این امتیاز داده شده کسب نکرده است. از سوی دیگر، ترامپ در همراه کردن کشورهای اروپایی و چین و روسیه، قدرتهای اصلی پیوسته به برجام با خود شکست خورده است. اروپاییها میگویند که برجام به نفع امنیت ملی کشورهای اروپایی است و نسبت به اقدامات یکجانبه ترامپ علیه برجام ابراز تاسف کردهاند. اروپاییها اکنون تلاش میکنند تا سازوکار مالیای را گسترش دهند که تحریمهای امریکا و پیامدهای آن را محدود سازد و اجازه ادامه همکاری شرکتهای اروپایی با ایران از طریق تهاتر و یا طریق ارزهای دیگری غیر از دلار را بدهد. هدف این است که راه جایگزین برای انتقال پول در داخل و خارج از ایران فراهم شود تا نهادهای اروپایی به خصوص بانکها با مجازاتهای نقض تحریم آمریکا علیه ایران مواجه نشوند".
"نیویورک تایمز" می نویسد: "طرح اروپاییها در اینباره و برای مقابله با تحریمهای امریکا نشان دهنده عمق نفرت و نارضایتی متحدان امریکا از تصمیمات ترامپ است. اینکه آیا این اقدامات میتوانند به فعالیت شرکتهای اروپایی با ایران کمک کنند یا خیر بحث دیگری است. توتال و بسیاری از شرکتهای بزرگ اروپایی در حال خروج از بازار ایران هستند. بسیاری نیز درباره کارآمدی سازوکار مالی اروپا برای ادامه کار با ایران تردیدهای جدی دارند. برخی تحلیلگران اما میگویند سیاستهای کنونی به نفع رقبای امریکا هستند که درصدد جایگزینی دلار با ارزهای دیگر جهان هستند و در بلندمدت به اقتصاد امریکا ضربه میزند. ترامپ از نقاط دیگری نیز ضربه میخورد چرا که چین، هند و ژاپن نشان داده اند که مایل به ادامه خرید نفت از ایران هستند حتی در میزان حداقلی".
این روزنامه می افزاید: این رویکرد از سوی اسرائیل و عربستان سعودی نیز مورد حمایت قرار گرفته است. پمپئو و بولتون وزیر خارجه امریکا و مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز اظهارات تندی را علیه ایران داشتهاند. واقعیت اما آن است که علیرغم ضعف اقتصاد ایران و ناارآمیهای اخیر کارشناسان معتقدند که انتظار نمیرود که تغییر نظام در ایران روی دهد. همچنین، تاریخ نشان داده که کودتا در ایران و سرنگونی حکومتها در عراق و لیبی که در تمام آن موارد دست امریکا در پشتپرده بوده نتایج و سرانجام خوبی نداشتهاند. در واقع، پس از جنگ عراق این ایران بود که برنده بزرگ منطقهای شد چرا که آمریکا صدام حسین را سرنگون کرد. واقعیت آن است که گفتوگو بهترین راه برای رسیدن به نتیجهای صلحآمیز است. ترامپ باید با دولتهای اروپایی همکاری میکرد این در حالیست که نزدیکترین متحدان آمریکا را از آن کشور دور کرده است. ترامپ باعث ایحاد موجی از منازعه شده که به راحتی میتواند از کنترل خارج شود".
میبینم که به التماس افتاده اید! !!!